Bahan-bahan ( 2 org makan )
- 1 tin kecil kimchi boleh juga guna sayur asin biasa
- 2 sb gochujang kalu xjumpa ni boleh guna chilli bean sauce
- 2 ulas bwg putih dicincang
- setengah biji bawang bombay (ptg dadu)
- 6-8 biji bebola daging/daging biasa pun boleh
- 2 keping tofu jepun
- 1 1/2 kiub pati ikan bilis
- sedikit daun bawang n minyak utk menumis
- Air putih 300mls
Cara-cara
- Tumiskan bwg putih hingga naik bau.
- Masukkan kimchi dan jusnya sekali. Biarkan seketika.
- Masukkan air putih,kiub ikan bilis,bwg bombay dan bebola daging. Biarkan sehingga mendidih.
- Setelah mendidih masukkan pes gochujang. Gaulkan hingga sebati. Biarkan seketika.
- Biar dalam sekitar 10min n letak sedikit daun bawang yg telah dipotong. siap untuk dihidangkan bersama nasi putih...(xperlu letak garam cos kimchi n kiub dah masin)
0 comments:
Post a Comment
Jom Ramai-ramai Meriahkan Ruangan Komen Di Belog Tiga Pagi.
Semua Dalam Tiga Pagi Aje?