Tuesday, October 30, 2012

Filled Under: , ,

Resepi diet Bhgn 2!!


Coconut Macaroons

Bahan-Bahan

1/3 cawan air panas
1 cawan jus tebu
2 sudu besar madu
1/4 sudu garam laut
3/4 sudu vanila ekstrak tulen
1 besar telur putih
4 cawan gula kelapa serpih



Cara Membuat

 1.Panaskan ketuhar pada suhu 350 darjah F. Sapukan sedikit kot lembaran penaik dengan semburan canola minyak.
2. Menggabungkan air, jus tebu, madu, garam, dan vanila dalam periuk kecil. Masak hingga mendidih atas api sederhana tinggi. Kacau selama kira-kira 30 saat atau sehingga bentuk sirap. Buang dari haba.
3. Campurkan putih telur dan kelapa serpih dalam mangkuk besar dan gaul rata. Tambah sirap dan kacau untuk membentuk doh. Place 1-sudu pongsu kira-kira 1 inci selain pada lembaran penaik.
4. Bakar selama 8 minit. Putar kuali penaik dalam ketuhar dan bakar lagi 4 hingga 5minit
atau sehingga coklat. Pindahan ke rak penyejukan sehingga disejukkan sepenuhnya. Simpan dalam bekas kedap.

 



Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

0 comments:

Post a Comment

Jom Ramai-ramai Meriahkan Ruangan Komen Di Belog Tiga Pagi.
Semua Dalam Tiga Pagi Aje?

© 2013 iPRESS. All rights resevered. Designed by Templateism