Saturday, December 1, 2012

Filled Under:

SOTONG BUNJUT

Bahan-bahan ( ikut suka hati )

  • bebola sotong (nak guna ikan/ayam pun boleh tp kena tukar nama xleh pki nama sotong
  • kulit popia/wantan (lg senang nk bunjut)
  • minyak untuk menggoreng
  • sedikit air

Cara-cara

  1. klu pki kulit popia yg besar potong 4 bhg,klu guna yg kecil x pyh ptg guna sekeping.sama gak dgn kulit wantan guna sekeping
  2. letakkan bebola sotong di tgh2 kulit popia/wantan
  3. cantumkan kedua2 belah kulit popia kiri n kanan utk bunjut
  4. bila dah siap bunjut,putar skit kulit popia n gamkan guna air/telur/sedikit tepung gandum yg dibancuh dgn air
  5. buat ikut kuantiti yg anda inginkan.bila dah goreng dlm minyak yg panas.
  6. utk keselatan tutup kuali anda dgn tudung periuk sebab bebola ini akan meletup-letup semasa digoreng.so be careful!
  7. jgn goreng lama sgt bila kulit popia dah jd golden brown boleh angkat n toskan.hidangkan bersama sos cili n mayonis.
  8. try taw resipi yg simple n chomel ni...best

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

0 comments:

Post a Comment

Jom Ramai-ramai Meriahkan Ruangan Komen Di Belog Tiga Pagi.
Semua Dalam Tiga Pagi Aje?

© 2013 iPRESS. All rights resevered. Designed by Templateism