Bahan-bahan ( ikut suka hati )
- bebola sotong (nak guna ikan/ayam pun boleh tp kena tukar nama xleh pki nama sotong
- kulit popia/wantan (lg senang nk bunjut)
- minyak untuk menggoreng
- sedikit air
Cara-cara
- klu pki kulit popia yg besar potong 4 bhg,klu guna yg kecil x pyh ptg guna sekeping.sama gak dgn kulit wantan guna sekeping
- letakkan bebola sotong di tgh2 kulit popia/wantan
- cantumkan kedua2 belah kulit popia kiri n kanan utk bunjut
- bila dah siap bunjut,putar skit kulit popia n gamkan guna air/telur/sedikit tepung gandum yg dibancuh dgn air
- buat ikut kuantiti yg anda inginkan.bila dah goreng dlm minyak yg panas.
- utk keselatan tutup kuali anda dgn tudung periuk sebab bebola ini akan meletup-letup semasa digoreng.so be careful!
- jgn goreng lama sgt bila kulit popia dah jd golden brown boleh angkat n toskan.hidangkan bersama sos cili n mayonis.
- try taw resipi yg simple n chomel ni...best
0 comments:
Post a Comment
Jom Ramai-ramai Meriahkan Ruangan Komen Di Belog Tiga Pagi.
Semua Dalam Tiga Pagi Aje?