Bahan-Bahan: | ||||||||||||
Bahan-Bahan utama: Satu ekor ikin patin (patin sangkar) (ikan disiang dan diperapkan dengan asam jawa & limau nipis untuk menghilangkan bau hanyir ikan selama 1 jam) 2 ulas kunyit hidup (ditumbuk halus) 6 biji bawang kecil (ditumbuk halus) 20 biji cili api (ditumbuk halus) 2 senduk tempoyak (agak2, nak pekat letak lebih lagi) 1 biji timun cina (dipotong dadu) 2 ikat daun kesum 2 ikat bunga kantan sedikit asam keping 3 cawan air (ikut kepekatan) garam (ikut rasa) gula (kalau agak terlalu pedas)
|
Semua Dalam Tiga Pagi aje!
Wednesday, December 19, 2012
Filled Under:
Resepi
Ikan Patin Masak Tempoyak Ala Temerloh
Posted By:
Unknown
- 12:00 PM
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Followers
_____Kini Trending_____
-
Gempar sebentar apabila pelakon dan usahawan internet, Neelofa apabila terdapat sekeping gambar yang terlalu seksi sehingga menampakkan peh...
-
BAGAN SERAI: Mayat dua lelaki yang dipercayai dibunuh kejam dengan diikat kaki dan tangan serta muka diserkup dengan plastik lutsinar d...
-
Di luar negara, terdapat pelbagai koleksi sayur yang boleh dikatakan agak terbesar sekali di dunia. Sayur-sayur ini adakalanya dipertanding...
© 2013 iPRESS. All rights resevered. Designed by Templateism
0 comments:
Post a Comment
Jom Ramai-ramai Meriahkan Ruangan Komen Di Belog Tiga Pagi.
Semua Dalam Tiga Pagi Aje?