Monday, December 16, 2013

Filled Under:

Resepi:Kupang Berlada

Bahan-bahan ( 5 orang )

  • 1kg Kupang (berkulit)
  • 2 biji bawang merah (ditumbuk)
  • 2 biji bawang putih (ditumbuk)
  • Halia (ditumbuk)
  • Kunyit (ditumbuk)
  • 5 sudu cili kisar (lebihkan jika suka pedas)
  • 1 biji bawang besar dihiris
  • 1 biji tomato dipotong dadu
  • 2 btg serai dititik
  • 2 helai daun kunyit dihiris
  • 2 sudu sos tiram
  • 1 sudu sos cili
  • Garam & gula sesedap rasa

Cara-cara

  1. Tumis bahan tumbuk hingga naik bau.
  2. Masukkan cili kisar dan tumis sampai garing. Kemudian masukkan serai, tomato, sos tiram dan sos cili.
  3. Masukkan kupang dan kacau sebentar. (Tambah air jika suka kuah lebih)
  4. Agak2 kupang dah masak, masukkan hirisan bawang besar dan daun kunyit. Kemudian perasakan dengan garam dan gula.
#resepi.com

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

2 comments:

  1. terbaik la..bru je makan kupang semalam,...er kupang ke ni?bkn kupang warna putih kee

    ReplyDelete

Jom Ramai-ramai Meriahkan Ruangan Komen Di Belog Tiga Pagi.
Semua Dalam Tiga Pagi Aje?

© 2013 iPRESS. All rights resevered. Designed by Templateism